Fibrozitis i fibromijalgije

Zategnutost i bol u mišićima

Sve češći problem savremenog doba koji smanjuje kvalitet života osobama svih generacija. Osnovni uzroci su prinudni položaj tela i stres. Rešenje ovog problema postoji.

Dalje

Bol u vratu i leđima

Značaj pregleda i saveta fizijatra

Pored propisane terapije neophodan je savet fizijatra o pravilnom funkcionisanju i primeni pomoćnih mera. Često specijalista koji nije fizijatar savetuje pogrešnu meru koja stanje pogorša.

Dalje

Bolno rame

Rana primena fizikalne terapije

Jak bol u ramenu koji budi iz sna je signal da pacijent treba što pre da se obrati fizijatru za savet i terapiju. Ukoliko se odmah krene sa fizikalnom terapijom bol prestaje brzo.

Dalje

Glavobolje

Kombinovana terapija - recept za uspeh

U većini slučajeva primena akupunkture i fizikalne terapije dovodi do smanjenja jačine, učestalosti i trajanja glavobolja, kao i do brže i bolje reakcije na lekove koji se primenjuju u saniranju bola

Dalje

Sterilitet

Uspeh uz akupunkturu i fizikalnu terapiju

Fizikalna terapija i akupunktura se mogu koristiti u vidu pripreme za trudnoću prirodnim putem, kao i kod žena koje su u procesu pripreme za inseminaciju ili vantelesnu oplodnju.

Dalje

Analgetici nisu jedini izbor

Prednosti akupunkture i fizikalne terapije

Analgetici su sastavni deo lečenja, ali je od izuzetnog značaja upotrebiti ih racionalno: samo onda kada je neophodno, u što je moguće manjoj dozi i što je moguće kraćem periodu.

Dalje

Petni trn

Bol u peti se uspešno leči

Ukoliko se ne preduzmu adekvatne mere oštar bol u peti se sa vremenom pojačava i otežava normalan hod. U lečenju fizikalna terapija zauzima prvo mesto.

Dalje

Bol i upotreba kompjutera

Savet fizijatra i terapija

Tokom dugotrajnog rada na kompjuteru, zauzimamo prinudni položaj tela koji može da izazove niz tegoba posebno ukoliko se kompjuter koristi više sati svakodnevno.

Dalje

Akupunktura protiv stresa

Efikasno i bez štetnog dejstva

Osnovne prednosti akupunkture u odnosu na lekove jesu odsustvo neželjenih efekata i podsticajni efekat u vidu veće želje i volje pacijenta da primeni sve savete lekara.

Dalje