Sportske povrede

Mirovanje ili forsirani trening

Pod sportskim povredama se najčešće podrazumevaju oštećenja mišića, tetiva, ligamenata i kostiju koja su posledica sportske aktivnosti (profesionalne ili rekreativne).

Dalje

Migrena

Akupunktura je lek izbora

Savremeni pristup lečenju migrene podrazumeva pre svega prevenciju napada u čemu neprikosnovenu vrednost ima akupunktura uz eventualno kombinovanje sa lekovima i fizikalnom terapijom.

Dalje

Diskus hernija

Fizikalna terapija ili operacija

Operacija diskus hernije nosi sa sobom određene rizike, a koristi nisu uvek dovoljne da bi se pacijent izložio riziku. Nemali broj pacijenata nakon operacije diskus hernije dobije slične tegobe.

Dalje

Koksartroza

Bol i ukočenost kuka

Pravilno vežbanje, fizikalna terapija i akupunktura, održavanje normalne težine mogu usporiti tok bolesti, sanirati ili ublažiti tegobe, očuvati pokretljivost u kuku i pravilan hod i tako izbeći operaciju.

Dalje

Akupunktura i imunitet

Jačanje fizičke i psihičke otpornosti

Pad imuniteta izazivaju stres, loša ishrana, nedovoljno fizičke aktivnosti i sna, prekovremeni rad. Akupunktura jača imunitet tako što dovodi u ravnotežu imuni sistem.

Dalje

Reumatoidni artritis

Fizikalna terapija i akupunktura

Pravilnom terapijom ove teške bolesti može se očuvati dobar kvalitet života. Fizikalne procedure i akupunktura doprinose da zglobovi i pacijent budu što boljem stanju.

Dalje

Akupunktura kod alergija

Sinuzitis, rinitis, urtikarija

Akupunktura ima jak antialergijski efekat, a za razliku od antialergijskih lekova (antihistaminika i kortikosteroida) nema neželjena i štetna dejstva, tako da je metoda izbora u lečenju svih alergija.

Dalje

Neuralgija trigeminusa

Akupunktura i fizikalna terapija

Primena akupunkture i fizikalne terapije u lečenju neuralgije trigeminusa daje dobre rezultate. Kod lakših oblika moguće je primeniti ove metode bez lekova. Kod težih oblika poboljšavaju efekat lekova.

Dalje

Studentski lakat

Burzitis lakta

Studentski lakat podrazumeva upalu samog vrha lakta praćenu bolom i otokom. Ukoliko se ne preduzmu adekvatne mere bol i otok se sa vremenom povećavaju i otežavaju normalno funkcionisanje.

Dalje