Online mršavljenje

Povećana telesna težina odavno nije samo estetski problem već je i uzročnik mnogih oboljenja koja ozbiljno ugrožavaju zdravlje i život čoveka. Povišen krvni pritisak, bolesti srca i krvnih sudova, šećerna bolest, stradanje koštanozglobnog aparata vrlo često nastaju kao posledica nezdrave ishrane i viška kilograma.

Usled sve veće rasprostranjenosti gojaznosti i teškoća u njenom rešavanju gotovo svakodnevno se pojavljuju različiti preparati/čajevi za mršavljenje, brojne nezdrave dijete koje se bombastično predstavljaju kao izuzetno efikasne, iscrpljujući treninzi, tzv. masaže aparatima...

Međutim, iako ponekad daju rezultate na kraće staze, ovakve mere ne dovode do formiranja zdravih navika u ishrani i samim tim neminovno vode ka vraćanju kilograma, ali i iscrpljuju organizam i nanose štetu zdravlju.

U specijalističkoj ordinaciji Medicus problem viška kilograma se rešava na proveren način - klasičnom zdravom dijetom uz umerenu fizičku aktivnost.

Dijeta koja se izrađuje se bazira na principima zdrave ishrane (raznovrsne namirnice, više manjih obroka u toku dana...) i prilagođena je individualno svakom pacijentu u zavisnosti od njegovog dnevnog ritma i obaveza.

Usluga online dijete

Sa ciljem da se maksimalno olakša pacijentima koji zbog udaljenosti ili previše obaveza nisu u mogućnosti da dođu u ordinaciju pružamo uslugu izrade online dijete, kao i pružanje usluge redovnih online kontrola.

Prednosti interneta omogućile su da na jednostavan način dobijete dobru dijetu. Popunićete najpre detaljan upitnik o vašim navikama u ishrani i obavezama. Smršaćete uspešno uz redovne online kontrole kojima se prati da li pravilno sprovodite dijetu.

Možete nas kontaktirati pozivom, putem vibera ili nam na mail ordinacijamedicus@mts.rs pošaljite poruku sa vašim imenom i prezimenom. U kratkom roku dobićete odgovor sa brojem tekućeg računa ordinacije Medicus. Nakon uplate dobićete na Vaš mail upitnik koji ćete popuniti i proslediti ga nama. U roku od 24 h nakon toga dobićete dijetu i termin za konsultaciju telefonom radi detaljnijih pojašnjenja.

Online kontrole nisu obavezne ali je preporuka je da se bar prvih nedelju dana prati kako pacijent drži dijetu. Putem mejla ili vibera pacijent šalje spisak svojih obroka i na taj način se prati 7 dana dijete. Tako se proverava kako se snalazite i da li su potrebne izmene u dijeti. Jedna online kontrola podrazumeva 7 dana praćenja.

Za sva dodatna pitanja stojimo Vam na raspolaganju.