logo deco Niš, Dušanova 54 - 72, P.C. Dušanov Bazar, kula, II sprat, lokal 203
Tel: 018 528 310 | 064 11 97 423
 
logo_ deco NASLOVNA | O NAMA | GALERIJA | AKCIJACENOVNIK | KONTAKT

Članci lekara

Poštovani posetioci na ovim stranicama možete pročitati zanimljive članke čiji su autori lekari specijalističke ordinacije Medicus. Obuhvačene su teme koje su najvećim delom vezane za delatnost i oblast medicine kojom se bavimo, a tekstovi su prilagođeni tako da budu što jasniji osobama čija struka nije medicina.


 

DISKUS HERNIJA - FIZIKALNA TERAPIJA ILI OPERACIJA

Diskus hernija je zdravstveni problem koji je poslednjih godina neopravdano dobio na značaju, među pacijentima se stvorila predstava da se radi o izuzetno teškom problemu, sa tegobama koje se pogoršavaju i kao jedini lek se često zamišlja operacija kičme.


 

FIZIKALNA TERAPIJA - MEDICINA BUDUĆNOSTI

Fizikalna terapija je velika oblast medicine koja primenjuje prirodne faktore u sprečavanju i lečenju bolesti. Ona je istovremeno jedna od najstarijih i najsavremenijih grana medicine.


 

SPORTSKE POVREDE

Pod sportskim povredama se najčešće podrazumevaju oštećenja mišića, tetiva, ligamenata, kostiju i zglobova koja su posledica sportske aktivnosti (kako profesionalne, tako i rekreativne). Najčešće sportske povrede su relativno lake: istegnuća tetiva, bol u vratu, bolno rame, teniski lakat, lumbago, uganuća zglobova, bolna peta...


 

REUMATOIDNI ARTRITIS - FIZIKALNA TERAPIJA I AKUPUNKTURA

Reumatodini artritis je zapaljensko reumatsko oboljenje koje uglavnom zahvata zglobove. Od tegoba su najčešće prisutni otok, bol i ukočenost zglobova. Bolest je hronična i napreduje, pa ukoliko se ne dijagnostikuje i ne leči pravilno može da dovede do teških deformiteta zglobova.


 

KOKSARTROZA

Koksartroza je okoštavanje u predelu zgloba kuka. Počinje u vidu zamora ili blagog bola nakon dužeg hoda, da bi se postepeno javio bol u preponi koji može da se širi prema leđima, niz butinu, u koleno. Nelečena koksartroza vodi postepeno u sve jače bolove i ukočenost u kuku. Pokretljivost kuka je sve manja, osoba počinje da šepa, koristi štap.


 

AKUPUNKTURA I FIZIKALNE PROCEDURE U LEČENJU BOLESTI DISAJNIH ORGANA

Savremen pristup u lečenju bolesti disajnih organa sve više podrazumeva primenu prirodnih metoda lečenja kao što su akupunktura i fizikalna terapija. Prednost ovih metoda lečenja nad primenom lekova jeste u odsustvu štetnih efekata, ali i u jačanju opšteg stanja i imuniteta.


 

ZDRAVO MRŠAVLJENJE UZ AKUPUNKTURU

Većina popularnih dijeta za mršavljenje koje navodno dovode do brzog gubitka kilograma su vrlo nezdrave i narušavaju zdravlje. Ne sadrže sve životne namirnice u neophodnoj količini i izgladnjuju organizam, što rezultuje naglim povećanjem apetita nakon dijete i neumerenim unosom hrane.


 

                                                                            << prethodna strana    II    nAREDNA STRANA >>                            STRANA:   1     2     3     4

<< GLAVNI MENI deco
deco